Wat is airconditioning?

Posted on Posted in Geen categorie

U heeft vast wel eens een airconditioning (airco) overwogen tijdens zomerse temperaturen en u bent op zoek naar verkoeling. Maar wat is een airco en hoe werkt het? Airconditioning kun je in goed Nederlands vertalen met het woord klimaatbeheersing. Het wordt als volgt omschreven:

  1. Regeling van temperatuur en vochtigheidsgraad van de lucht in binnenruimten => klimaatregeling.
  2. Installatie voor de regeling van temperatuur en vochtigheidsgraad van de lucht in binnenruimten => airco, klimaatregelaar.

Van oudsher wordt al klimaatbeheersing toegepast. Het raam openzetten om te luchten en te verkoelen. De openhaard aan om de temperatuur aangenaam te maken in de winter. En de ventilator bij warm weer. Dit zijn een paar van de voorbeelden die wij dagelijks om ons heen vinden. Airconditioning combineert al deze vormen van klimaatbeheersing in één systeem dat natuurlijk door toepassing van moderne technologie veel beter, efficiënter en comfortabeler functioneert. Ja, met de hedendaagse airconditioning is ook verwarmen met een hoog rendement mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *