Twee soorten airconditioning

Posted on Posted in Geen categorie
  1. Mobiele airco

Mobiele airconditioners zijn op wieltjes gemonteerde en daardoor verplaatsbare airco’s. Het zijn vaak vrij grote apparaten, die met een slang door het raam de warme lucht afvoeren. Afhankelijk wordt het condenswater opgevangen in een bak of afgevoerd via een slang. Indien het condenswater wordt opgevangen in een condensbak zal deze regelmatig geledigd moeten worden. De keuze voor een mobiele airconditioner wordt vaak gemaakt als snelle oplossing op een koelvraag. Maar voorziet maar al te vaak niet in de andere vereisten van de gebruiker. Een mobiele airco neemt ruimte in beslag en dient ook ergens te worden opgeslagen indien niet meer in gebruik is. De afvoerslang kan niet te lang zijn en straalt ook een gedeelte van de warmte weer af, waardoor het rendement afneemt. De meeste mobiele airconditioners produceren behoorlijk wat geluid, waardoor bijvoorbeeld de ruimte wel koel is, maar men zich gestoord voelt door het geluid. Niet altijd is er een mogelijkheid de afvoerslang goed naar buiten te brengen. Het is daarom van belang van te voren af te vragen welke wensen met betrekking tot het leefklimaat worden gesteld.

2. Split- of multisplit airco systeem

Wilt u in uw woning uw klimaat echt goed geregeld hebben en een aangename leeftemperatuur zowel in de zomer als in de winter dan kan een airco systeem voor u een goede oplossing zijn. Airco systemen bestaan uit een binnen- en een buitendeel die via dunne koelleidingen met elkaar verbonden zijn. Deze systemen worden spilt- of multisplit genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *